Meny
Meny

– MOT er et verksted for selvtillit

– MOT er et verksted for selvtillit, sier ordfører i Lørenskog, Åge Tovan. Bli med til Lørenskog – et at av de største Lokalsamfunn med MOT i Norge.

– Det var spennende: Først så kom det fra ungdommen, så fra politikerne. Dette var spesielt i diskusjonen om mobbing, vi måtte finne gode grep i forhold til problematikken. Allerede i 2004 startet vi med den første ungdomsskolen. Det ble en suksess i forhold til lærene, i forhold til elevrådet og barn- og unges kommunestyre. Dermed måtte vi utvikle det videre, sier ordfører i Lørenskog Åge Tovan.

Lørenskog kjører i dag MOT på fire ungdomsskoler, og har selvfølgelig Ungdom med MOT.

Løren4

– Vi ser at det sosiale miljøet i klassene har blitt mye bedre. Ungdom som går på ungdomsskolen, det viktigste for disse ungdommene er å få selvtillit, og det får de gjennom MOT. Du kan si at MOT er et verksted for selvtillit på mange måter, sier Tovan.

– Vi får gode tilbakemeldinger. Elevene synes de et artig å gå med MOT-merket og MOT-jakken på seg fordi mange gjør det og de ser at det er mange forbilder som gjør det. Og de viktigste forbildene for ungdom er ungdom selv. Så de er positive til MOT, fortsetter Tovan.

I Lørenskog kommune er rådmannen lokal MOT-leder, og MOT-koordinatoren er rådgiver i oppvekst- og utdanningsavdelingen i kommunen.

Løren3

-Arbeidet er forankret helt på toppen. Rådmannen er den øverste lederen for MOT, så er jeg den øverste politiske lederen. Det er forankret sterkt inn i administrasjonen, hos alle kommunalsjefene og alle rektorene våre, avslutter Tovan.

 

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging