Meny
Meny

Fokuser positivt: Tusen takk til de selvlysende legemene

”Det er med mennesker som med stjernene. Der finnes selvlysende legemer som gir kraft og sol til andre.”

Bjørnstjerne Bjørnson

I går morges leste jeg det ovennevnte sitatet i Adresseavisen. På min reise fra Trondheim til Inzell i går ble sitatet en årsak til at jeg reflekterte ekstra rundt menneskene rundt meg: i taxien, på Værnes, på flyet fra Værnes til Gardermoen, på Gardermoen, på flyet fra Gardermoen til München, på München flyplass, på togstasjonen, på toget fra München til Traunstein, i Traunstein, på bussen fra Traunstein til Inzell, på hotellet, treningsøkta med teamet, middagen med teamet…

Ett av de selvlysende legemene jeg observerte på turen og vil sende en ekstra takk til var flyvertinnen mellom Oslo og München. Det var stappfullt på flyet, og de gikk tom for noen sorter drikke ganske tidlig i serveringen. Det var mange nordmenn som skulle på ølfestival i München og som startet festivalen på flyetJ. Den ene flyvertinnen ga ”alt”. Hun smilte og ga ”intense” passasjerer service og opplevelse. Jeg skjønte ikke helt hvor hun tok energien fra og hvordan hun greide å håndtere alle passasjerene både en unik måte. Ikke alle som ga henne like mye energi, men hun fortsatte… Sannsynligvis er hun et selvlysende legeme som gir kraft og sol til andre…, og som noen av oss tar som en selvfølge. ”Hun er bare sånn…”

Jeg vet hvor mye slike mennesker betyr for meg og mange andre. Og jeg skal ikke lenger ta sjansen på at det er en selvfølge. Fra i dag av skal jeg bli enda bedre på å fortelle det til slike mennesker: ”Tusen takk for det selvlysende legemet du er, som gir kraft og sol til meg og andre.”

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging