Meny
Meny

Fokuser positivt: Skap din egen rettferdighet

Fokuser positivt handler om å bruke vår usynlige lommelykt for å finne det vi liker med oss selv, andre mennesker og situasjoner. Det handler om å være en gutser fremfor offer. Det handler om å gjøre ting til innertiere fremfor skivebommer.

Et av de beste eksemplene jeg kjenner på dette er den tidligere brannmannen Lasse Gustavsson. Han ble hardt skadet, men overlevde en brannaksjon. Han er sterkt merket for resten av livet. Jeg vil alltid huske hans ord fra foredraget: «Jeg trenger ikke kle meg ut på Halloweendagen. Livet er urettferdig. Men skap din egen rettferdighet og kom deg videre.»Vårt fokus bestemmer  om vi ser mest gress eller mest ugress… Den som er tilfreds, er alltid rik nok.

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging