Meny
Meny

Fokuser positivt: Menneskets frihet til å velge fokus

I går ettermiddag ringte Kristian (sønn) og fortalte at nå var Ken Bibby ombord på flyet og på vei hjem til Canada. Bibby har vært i Norge i 12 dager for å lære om MOT slik at han kan starte MOT i Canada:-).

Han skulle egentlig reist hjem dagen før, men på grunn av bombetrussel på Værnes ble hans avgang ett døgn senere. Kristian hentet han på Værnes slik at han kunne overnatte en natt til hjem hos oss. Bibby hadde vært vekk fra familien sin (tre sønner på 11, 9, 7) i 4 uker før han kom til Norge. Han gledet seg enormt til å se dem etter 6 uker borte. Han praktiserer mye som guide i den canadiske fjellheimen. Og han så også frem til et viktig møte på torsdag i Canada. Et møte som var planlagt for lenge siden der han var hovedpersonen. Det handlet om et oppdrag for mange mennesker. Og «viktige» mennesker som han sa.

Pga bombetrusselen på Værnes måtte han avlyse dette møtet og han måtte vente enda et døgn før han fikk se sin kone og tre sønner. Men for et fokus på den mannen… «Da får jeg en ekstra kveld sammen med Sjika (hunden vår, som elsker Bibby), Kristian, Ellen (Kristians kjæreste) og Johann (sønn). Da får jeg oppleve enda en norsk middag. Og da får jeg mulighet til å delta som observatør på en MOT-økt i MOTs program (Kristian er MOT-informatør og skulle tilfeldigvis kjøre MOT-besøk i går morges). Selv om det ikke var så dramatisk så sier dette mye om Bibbys innstilling.

Viktor Frankl som tilbrakte tre år i konsentrasjonsleiren Auschwitz sa det slik: «Du kan ta fra et menneske alt bortsett fra en ting: friheten til å velge holdning i enhver situasjon.»

Del denne artikkelen

Til toppen

Hovedsamarbeidspartnere

Reitan Convenience
Uno-X Energi
SpareBank1 SMN
Gjensidigestiftelsen
Finans Norge
OBOS

Mot støttes av:

Utdanningsdirektoratet
Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet
Helsedirektoratet
Kompetansesenter for kriminalitetsforebygging